Pravé houbařské žně jsou na konci léta a začátkem podzimu. Využijte nabídky přírody a uvařte si houbové dobroty.

Houbová omeleta z pekáče

Suroviny:
4 velké brambory, sůl, 200 g čerstvých hub, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, mletý bílý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 6 vajec, 100 ml smetany (12 %), 1 lžíce nasekané petrželky, 1 jarní cibulka, tuk na pekáč



?Postup:

1. Brambory pečlivě omyjeme. Uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Když zchladnou, oloupeme je a nakrájíme stejně jako očištěné houby na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky.


2. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu s cibulí. Přidáme houby, okořeníme pepřem a kmínem, osolíme a krátce podusíme.


3. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme, přidáme brambory, houbovou směs, petrželku a očištěnou, nadrobno pokrájenou jarní cibulku.


4. Pekáček vymažeme tukem, vlijeme do něj připravenou směs a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme dozlatova asi 10-15 minut. Upečenou omeletu rozkrájíme na čtverečky.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 1614 kJ/385 kcal

Počet porcí/kusů 4


  12:27,  aktualizováno  25. března 2019 21:43