Chutě celého světa na jednom místě

Komerční sdělení   14:00
Přijďte ochutnat svět – doslova!

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Chutě celého světa na jednom místě. | foto: Archiv SenSa Bistro

Slyšeli jste už o úžasném místě v centru Prahy pod názvem SenSa Bistro? Jejich menu způsobí, že se ocitnete jako ve snu! Zavede vás do Asie, Středomoří i na Blízký východ. Každý recept je pečlivě vybraný a připravený tak, aby vám přiblížil autentické chutě vzdálených míst. A protože zde rádi překvapují, pravidelně obměňují nabídku, aby si u nich přišli na své i ti, kteří se již rádi vracejí.

Chutě celého světa na jednom místě.

Jídlo v SenSa Bistru není jen o chuti – je to zážitek. A vy již od 14. dubna můžete ochutnat speciální velikonoční menu. Dva tipy a recepty, které se budou servírovat, nabízíme i my.

Veškeré info na: https://www.sensabistro.com/

Inspirace pro vás

Chutě celého světa na jednom místě.

Gohan s pestem z medvědího česneku a jehněčí kotletky

Suroviny:

· Sushi rýže 150g · Dashi stock 150ml · Mirin 0,04 · Sojovka 0,14 · Jehněčí kotletky 130g · Medvědí česnek 100g · Olivový olej 1dcl · Rukola 50g · Máslo 100g · Sůl 5g · Pepř 2g · Hrášek 50g · Výhonky hrášek 10g · Vývar 1dcl

Postup:

Nejprve si propláchneme sushi rýži, abychom se zbavili od nadbytečného škrobu a povrchového prachu. Propranou rýži zalijeme dashi stockem, mirinem, sojovou omáčkou a společně vše dáme vařit do rýžovaru. Během toho co se nám rýže vaří, připravíme si pesto z medvědího česneku a rukoly. Rukolu a medvědí česnek si propereme ve studené vodě, abychom se zbavili nečistot. Poté vysušíme a zbavíme se přebytečné vody. Rukolu a medvědí česnek si dáme do mixéru a společně s olivovým olejem rozmixujeme do hladké podoby. Dochutíme solí a pepřem. Uvařenou rýži vyndáme z rýžovaru a necháme si ji vychladnout na připraveném plechu. Očistíme si jehněčí kotletky od šlach, tuku a osolíme. Na rozpálené pánvi zprudka opečeme ze všech stran a dáme do předehřáté trouby na 180°C na 5min. Během toho co se nám kotletky pečou, připravíme si Gohan rýži. Do rendlíku dáme uvařenou rýži a podlijeme vývarem. Když se nám suroviny společně prohřejí přidáme pesto, hrášek a zašleháme vychlazené máslo. Potřebujeme aby rýže byla krémová. Ochutnáme a popřípadě, ještě dochutíme solí. Upečené kotletky vyndáme z trouby a necháme je ještě chvilku odpočinout, tak aby se nám zatáhli a při krájení nám nevytekla veškerá šťáva. Servírujeme do hlubokého talíře a dozdobíme hráškovými výhonky.

Arepasky z medvědího česneku s jehněčím hřbetem

Suroviny:

· Kukuřičná mouka PAN 100g · Voda 134ml · Sůl 3g · Hrášek 100g · Thajská bazalka 40g · Máta 20g · Máslo 80g · Medvědí česnek 80g · Č.zelí 50g · Edamame 30g · Sushi su 50ml · Goma Wakame 20g · Jehněčí hřbet 80g · Maldon sůl 2g

Postup:

Nejprve si připravíme přírodní barvivo z medvědího česneku. Do mixéru dáme medvědí česnek a přidáme vodu. Mixujeme do hladka. Hotovou směs smícháme s kukuřičnou moukou a vytvoříme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Mezitím si spaříme hrášek a hned ho schladíme ve vodě s ledem. To proto aby nám zůstala jeho krásná zelená barva. Hrášek přendáme do mixéru a společně s thajskou bazalkou a mátou mixujeme. Postupně ale zašleháváme vychlazené máslo, abychom docílili jemné a hebké konzistence. Směs dochutíme pomocí soli a propasírujeme přes jemné síto. Červené zelí nakrájíme pomocí mandolíny, nebo nože na tenké plátky. Zelí přendáme do vakuovacího pytle a zalijeme sushi su. Necháme proležet. Jehněčí hřbet očistíme, osolíme a na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran. Opečené maso přendáme na plech a dáme dopéct do předehřáté trouby na 180 °C 5minut. Mezitím co se nám peče maso v troubě připravíme si Arepasky. Odpočinuté těsto vyválíme na plát a pomocí kroužku vykrojíme kolečka, které usmažíme na oleji z obou stran. Usmažené Arepasky přendáme na připravený plech s papírem, abychom se zbavili přebytečného oleje. Hotové jehněčí vyndáme z trouby a ještě chvíli necháme odpočinout, to proto aby nám v něm zůstala veškerá šťáva a nevytekla nám při krájení. Arepasky potřeme hráškovou pastou a na tu dále skládáme naložené červené zelí, wakame řasy, edamame a na tenké plátky nakrájený jehněčí hřbet. Nakonec maso posypeme maldonskou solí.

Nejčtenější

Sexbomba 50. let ohromila svět leopardími bikinami. Nosila je i na nákup

Herečka a modelka Jayne Mansfieldová byla vždy tak trochu provokatérka. V padesátých letech si oblíbila novotu, která budila vášně: bikiny s leopardím vzorem. Herečka v nich neváhala vyrazit na nákup...

Petra z Extrémních proměn několikrát málem vyhodili. Nakonec zhubl 56 kilo

Petr je milující manžel a otec, kvůli obezitě však rodinu dlouhodobě zanedbává. Nyní se rozhodl změnit svůj život od základů. Je tu však jedno velké ale, a to Petrova nevyřešená a velmi traumatická...

Příběh Anety: Náš vztah už je jen šeď a rutina. Mám se s přítelem rozejít?

Svého současného přítele jsem poznala na střední škole, když jsme se spolužačkami z ekonomky chodily na praxi do jedné firmy v našem městě. Mně tehdy bylo 16 let, jemu 22. Byla to láska na první...

Nadýmání, únava, stres? Možná za to může váš mikrobiom

Naše tělo je mnohem moudřejší, než si myslíme. Dokáže nám přesně říct, co se uvnitř něj děje a co právě ze všeho nejvíc potřebuje. Zejména střevní mikrobiom je v „tomto oboru“ mistr!

Každý může být dobrý v posteli. Zapomeňte na dokonalé tělo a ujměte se vedení

Premium

Většina dospělých má teorii o tom, co obnáší být „dobrý v posteli“. Všeobecně se má za to, že dobří milenci mají především dokonalé tělo a nekonečnou chuť experimentovat. Ukazuje se však, že při...

Čas pro druhého, pohodlí a zážitky

Komerční sdělení

Voňavá káva od baristy u snídaně. Relaxace v přírodě, pohodlí, příjemný personál a úžasné wellnes.

22. května 2025

Péče, kterou si zasloužíte. Se správnou kosmetikou bude váš den lepší

Dopřejte si chvíle jen pro sebe a užijte si každý den. Kosmetické přípravky určené pro zralou pleť vám pomohou cítit se krásně, svěže a sebevědomě v každém věku. Pečlivý výběr se vám vyplatí, pak už...

22. května 2025

Chcete navždy změnit svou postavu? Zapomeňte na extrémy, míní Jakub Milý

Když neplatí rovnice nejíst – cvičit, tak co všechno stojí za úbytkem kilogramů? A kdy má člověk skutečně šanci na trvalou změnu? „V momentě, když neběží sprint, ale maraton. Změna musí být laskavá,...

22. května 2025

Polévka z pečených paprik

Polévka z pečených paprik
Recept

Lehké

50 min

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Greenall’s: Gin v papírové lahvi – půvab chutí s ohledem na přírodu

Komerční sdělení

Spojte kvalitní zážitek s odpovědným přístupem k životnímu prostředí. Značka Greenall’s, milovaná po celém světě pro svůj hladký a vyvážený gin, nabízí svůj produkt v inovativní papírové lahvi. Tento...

21. května 2025

Zrak kolabuje. Oči přepínáme na blízko a ve špatném světle, říká lékař

I náš zrak se snaží přizpůsobit modernímu životnímu stylu, který nás z voňavých lesů a lánů přikoval ke stolům v uzavřených místnostech. Oči se snaží vyhovět, ale bez ztrát to nedokážou, a tak všem...

21. května 2025

Vypořádejte se s pocitem osamělosti. Pomůžou rodina, blízcí i příroda

Osamělost je běžnou součástí života mnoha z nás, především seniorů. Postihuje však také mnoho lidí středního věku, a dokonce i nemálo mladých. Vždyť tolik lidí žije single... Naštěstí se s ní lze...

21. května 2025

Ledový čaj se zázvorem

Ledový čaj se zázvorem a malinový čaj
Recept

Lehké

10 min

Oslavte Mezinárodní den čaje s grácií. Osvěžující čaj se hodí nejen v horkých letních dnech.

Kdy jindy obléknout šaty než teď? Vždyť je jaro, není na co čekat

Příjemné jarní počasí přímo vybízí k tomu vytáhnout ze skříně oblíbené šaty, které dlouhé měsíce čekaly na svou příležitost. Anebo jste zatoužila po novém kousku? Obchody jich jsou plné a je vskutku...

20. května 2025

Každý může být dobrý v posteli. Zapomeňte na dokonalé tělo a ujměte se vedení

Premium

Většina dospělých má teorii o tom, co obnáší být „dobrý v posteli“. Všeobecně se má za to, že dobří milenci mají především dokonalé tělo a nekonečnou chuť experimentovat. Ukazuje se však, že při...

20. května 2025

Vůně ranní rosy, květin a pohody. Ranní Louka od Manufaktury nás okouzlila
Vůně ranní rosy, květin a pohody. Ranní Louka od Manufaktury nás okouzlila

Lehká, svěží a plná přírody – taková je parfémová voda Ranní Louka od Manufaktury, kterou jsme v naší redakci měly možnost otestovat. Proč se hodí...

Barevné obložené ciabatty

Barevné obložené ciabatty
Recept

Lehké

45 min

Povzneste obložené chleby na vyšší level.

Letošní rok je rokem plným kosmetických a výživových trendů.

Komerční sdělení

Jaké jsou ty nejžhavější nám prozradila retail and media manažerka společnosti International Medical Expert Yekaterina Afanasyeva.

19. května 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.