Nebojte se experimentovat. Vyzkoušejte i trochu netradiční kuchyni. Změna vám jistě udělá radost.

Sečuánská polévka

Suroviny:
5 kousků černé houby (Jidášovo ucho), ?1 menší cibule, ?2 stroužky česneku, ?10 g čerstvého zázvoru, ?2 mrkve, ?1 chilli paprička, ?100 g konzervovaných bambusových výhonků, ?150 g vepřové kýty, ?3 lžíce oleje, ?1000 ml vývaru, ?2 lžíce sójové omáčky, ?150 g tofu, ?1/2 pórku, ?2 vejce



Postup:

1.
Houby namočíme do vlažné vody a necháme je nabobtnat. Pak je nakrájíme na drobné kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme, mrkev a chilli papričku očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, mrkev na kostičky, chilli papričku a zázvor nasekáme nadrobno.

2. Bambusové výhonky vyjmeme z plechovky a necháme je okapat. Pak je nakrájíme na plátky. Vepřové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na úzké nudličky.

3. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm houby se zeleninou. Pak přidáme vepřové maso. Vše zalijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou a asi 10 minut povaříme.

4. Tofu nakrájíme na špalíčky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše spolu s výhonky přidáme do polévky a necháme prohřát. Nakonec vmícháme do polévky rozšlehaná vejce. Když se srazí, polévku odstavíme.


Doba přípravy 35 minut.

1 porce obsahuje 773 kJ/185 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:28