Zelenina je základem tisíce jídel. My pro vás máme osm receptů, které možná neznáte.

Zeleninové ragú s jáhlovými kroketami

Zeleninové ragú:
?1000 g zeleniny (růžičková kapusta, mrkev a kedlubna), ?sůl, ?1 cibule, ?50 g másla, ?50 g hladké mouky, ?200 ml smetany na vaření, ?mletý bílý pepř

?Jáhlové krokety: ?20 g másla, ?1 malá cibule, ?200 g jáhel, ?1 vejce, ?hrst sekané petrželky, ?sůl, ?muškátový květ, ?rostlinný olej



Postup:

1.
Zeleninu očistíme. Mrkev s kedlubnou nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout. Vývar si ponecháme.

2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Vmícháme mouku. Jíšku zalijeme asi 500 ml vývaru ze zeleniny a asi 15 minut necháme provařit. Pak přilijeme smetanu a přidáme vařenou zeleninu. Omáčku dochutíme solí a bílým pepřem a prohřejeme.

3. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme propláchnuté jáhly a zalijeme je 500 ml vody nebo zeleninového vývaru. Na velmi mírném ohni je podusíme doměkka. Necháme je vychladnout. Pak do nich vmícháme vejce a petrželku a dochutíme je solí a muškátovým květem.

4. Z jáhlové hmoty vytvarujeme šištičky. Na oleji je ze všech stran opečeme dozlatova.


Doba přípravy 80 minut.

1 porce obsahuje 2553 kJ/610 kcal

Počet porcí/kusů 4


  10:51,  aktualizováno  31. března 2019 13:22