Kapr nemusí být jen smažený na Vánoce. Existují stovky receptů, jak tuto rybu chutně připravit. My jsme pro vás připravili 8 vyzkoušených receptů, které vás jistě nezklamou.

Kapr v bylinkovém těstíčku

Suroviny: 800 g očištěného kapra (podkovy), ?sůl, ?1 citron ?

Těstíčko: ?svazek bylinek (kopr, bazalka, tymián), ?2 vejce, ?100 ml piva, ?200 g hladké mouky, ??olej na smažení



Postup:

1. Kapří podkovy opláchneme a osušíme. Pokapeme je po obou stranách citronovou šťávou, osolíme a necháme v chladu krátce odležet.

2. Mezitím si připravíme těstíčko. Bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s pivem, po částech zašleháme hladkou mouku a ochutíme vegetou. Nakonec do těstíčka přidáme nasekané bylinky.

3. Na pánvi rozehřejeme olej. Podkovy namočíme do těstíčka a zvolna po obou stranách osmažíme dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 2114 kJ/505 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:28