Hrách na kmíně
Suroviny: 400 g loupaného hrachu, sůl, 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, 2 větší rajčata, 3 lžíce oleje, 1 lžičku kmínu, 30 g hladké mouky, ?mletý černý pepř
Postup:
1. Hrách propláchneme, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den ho v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Těsně před koncem vaření ho osolíme. Měkký hrách scedíme a necháme okapat.
2. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Z paprik odstraníme samínka a nakrájíme je na nudličky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
3. V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s kmínem. Přidáme papriky s česnekem a orestujeme je. Vše zaprášíme moukou, mírně podlijeme vodou, osolíme a asi 10 minut povaříme.
4. Do kastrolu přidáme hrách a rajčata. Vše společně prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Podáváme s rýží.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1810 kJ/432 kcal
Počet porcí/kusů 4