Fazole s ořechy

Suroviny:
300 g fazolí, 40 g červené cibule, 1 svazeček petrželky, 100 g vlašských ořechů, 100 g oliv, 1 lžíce olivového oleje, 50 ml červeného vinného octa, sůl, mletý pepř



?Postup:

1. Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme namočené alespoň 2 hodiny. Pak je uvaříme téměř doměkka a necháme zchladnout.


2. Cibuli oloupeme a podélně nakrájíme na nudličky. Petrželku opláchneme a nasekáme nadrobno.


3. Vodu z fazolí slijeme a necháme je okapat. Ořechy v ruce rozdrtíme na menší kousky. Přidáme je k fazolím společně s cibulí, olivami a nasekanou petrželkou. Promícháme.


4. Z olivového oleje, vinného octa, soli a mletého pepře připravíme zálivku, kterou nalijeme na fazolovou směs. Fazole s ořechy můžeme podávat jak teplé, tak zastudena. Zdobíme bylinkami. Vhodnou přílohou je pečivo.


Doba přípravy 40 (bez doby namáčení) minut.

1 porce obsahuje 1752 kJ/418 kcal

Počet porcí/kusů 4


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:13