Cizrna s pórkem na kari

Suroviny: 200 g cizrny, 3 bobkové listy, 1 pórek, 2 cibule,  ?2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kari, 500 ml zeleninového vývaru, 100 ml smetany ke šlehání, šťáva z 1 citronu, sůl, mletý černý pepř



Postup:

1. Cizrnu propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do vody. Slijeme ji, zalijeme čerstvou vodou a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a vaříme asi 60 minut doměkka. Pak cizrnu scedíme.


2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme kari, polovinu cizrny a zalijeme vývarem. Krátce povaříme a hrnec odstavíme. Cizrnu s cibulí rozmixujeme dohladka.


3. Poté přidáme do hrnce zbylou cizrnu, pórek a vše společně vaříme 10 minut. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Cizrnu s pórkem rozdělíme do talířů a podáváme např. s pečivem.


Doba přípravy 90 (bez namáčení) minut.

1 porce obsahuje 1095 kJ/262 kcal

Počet porcí/kusů 4


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:13