Luštěniny k dietě a zdravému stravování neodmyslitelně patří. Přestaňte se jich bát!

Hrachová polévka s uzeným tofu

Suroviny: 250 g žlutého hrachu, 150 g kořenové zeleniny (mrkev+celer), sůl ?1 cibuli, 2 stroužky česneku, 2-3 lžíce oleje, 160 g uzeného tofu, mletý černý pepř, dle chuti sušená majoránka



?Postup:

1. Hrách zalijeme studenou vodou a přes noc necháme nabobotnat. Pak ho scedíme, zalijeme čerstvou vodou tak, aby hladina sahala asi 1 cm něj, a zvolna necháme vařit. Dle potřeby přiléváme tekutinu.


2. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Když je hrách měkký, osolíme ho. Přidáme k němu zeleninu a také povaříme.


3. Cibuli s česnekem oloupeme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Přidáme na kousky pokrájené tofu a také ho osmahneme.


4. Směs z pánve vmícháme do polévky. Polévku dle potřeby rozředíme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Už jen krátce ji povaříme a odstavíme ji.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 1420 kJ/339 kcal

Počet porcí/kusů 4


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:13