Čokoládové kalíšky s likérovým krémem
Suroviny: 200 g hořké čokolády, 160 g másla, 100 g moučkového cukru, 150 g bílé čokolády, 70 ml vaječného likéru, cukrové hvězdičky na ozdobu
Postup:
1. Malé kovové formičky vložíme na 1 hodinu do mrazničky.
2. Hořkou čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni. Postupně ji vléváme do vychlazených formiček a po 20 sekundách ji vylijeme zpět do misky. Po stranách formiček zůstane zatuhlá čokoláda. Formičky dáme ještě asi na půl hodiny do mrazáku a poté z nich čokoládové kalíšky opatrně vyklepneme.
3. Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme do ní najemno nastrouhanou bílou čokoládu a likér. Krém dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ho do připravených čokoládových kalíšků. Dozdobíme je cukrovými hvězdičkami.
Doba přípravy 30 (bez doby mražení) minut.
1 porce obsahuje 772 kJ/184 kcal
Počet porcí/kusů 20