Čarování se zeleninou v kuchyni se vám vyplatí, pokrmy jsou chutné, zdravé a také rychle připravené.

Ratatouille

Suroviny: 2 menší lilky, 2 menší cukety, 2 barevné papriky, 100 g keříčkových rajčat, 2 menší cibule, 1 stroužek česneku, 3 snítky tymiánu, rozmarýnu a bazalky, olivový olej, sůl, ?mletý černý pepř, parmazán na posypání



?Postup:

1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky, cukety a papriky nakrájíme na stejně velké kousky. Rajčatka rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Bylinky otrháme od stonků (část jich necháme na ozdobení) a pak je ostrým nožem nasekáme.

2. Ve velké pánvi rozpálíme čtyři lžíce olivového oleje. Nejprve orestujeme lilek, po dvou minutách přidáme cuketu, osmahneme a přidáme cibuli, papriky a česnek.

3. Nakonec přimícháme nasekané bylinky a rajčátka. Osolíme a opepříme a za stálého míchání restujeme asi pět minut.

4.Hotové ratatouille posypeme parmazánem, ozdobíme bylinkami a podáváme s vařenými bramborami.


Doba přípravy 35 minut.

1 porce obsahuje 703 kJ/168 kcal

Počet porcí/kusů 4


  11:07,  aktualizováno  25. března 2019 21:16