Brambory můžete upravovat snad na tisíc způsobů. Máme pro vás sedm trochu netradičních variant.

Bramboráčky se lněným semínkem

Suroviny:
100 g pohankové mouky, ?2 vejce, ?100 g jáhel, ?600 g brambor, ?3 lžíce lněného semínka, ?sůl, ?mletý pepř, ?2 lžičky majoránky, ?3 stroužky česneku, ?2 lžíce sádla



Postup:

1.
Pohankovou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce a asi 40 ml vody. Vše dobře promícháme. Necháme asi 2 hodiny uležet.

2. Jáhly propláchneme pod studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme je dvojnásobným množstvím vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut, odstavíme a necháme vychladnout.

3. Brambory očistíme, nastrouháme najemno a vymačkáme přebytečnou vodu. Promícháme je s pohankovou směsí, přidáme jáhly a lněné semínko. Osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.

4. Těsto důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej. Z těsta tvoříme malé placičky a po obou stranách je upečeme dozlatova. Pokládáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme se zeleninovým salátem.


Doba přípravy 60 (bez doby odležení) minut.

1 porce obsahuje 1685 kJ/402 kcal

Počet porcí/kusů 4


  7:46,  aktualizováno  31. března 2019 13:24