Králičí maso je lahodné a lehké. Proto se často vrací na jídelníček českých domácností.

Králičí roláda

Suroviny
: 6 králičích stehen, sůl, mletý černý pepř, tymián, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 50 g tvrdého sýra, 2 lžíce hrášku, 1 stroužek česneku, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 plátky másla



?Postup:

1. Králičí stehna ostrým nožem vykostíme, naskládáme je tak, aby tvořily plát, který přes mikroténovou fólii rozklepeme. Osolíme ho, opepříme a posypeme tymiánem.


2. Mleté maso dáme do mísy a promícháme s vejcem, strouhaným sýrem, hráškem, utřeným česnekem, petrželkou, solí a pepřem.


3. Plát králičího masa potřeme promíchanou směsí a opatrně ho stočíme do rolády. Převážeme ji provázkem a vložíme do pekáčku.


4. Roládu podlijeme vodou a poklademe plátky másla. Vložíme ji do trouby a pečeme doměkka. Během pečení roládu podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Z měkké rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky. Podáváme s rýží.


Doba přípravy 110 minut.

1 porce obsahuje 1457 kJ/348 kcal

Počet porcí/kusů 4