Opakování je matka moudrosti: ryby by se měly ve vašem jídelníčku objevit minimálně 1x týdně.

Candát se žampiony

Suroviny:
500 g malých nových brambor, ?sůl, ?2 větší cibule, ?olivový olej, ?250 g žampionů, ?400 g cherry rajčátek, ?drcený černý pepř, ?2 hrsti rukoly, ?4 porce candáta (s kůží), ?1 citron, ?trochu hladké mouky na obalení, ?40 g másla



Postup:

1.
Brambory dobře omyjeme a rozkrojíme je. Vsypeme je do osolené vroucí vody a uvaříme je téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat.

2. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a necháme je zesklovatět na oleji v pánvi. Přidáme očištěné, dle potřeby na menší kousky překrájené žampiony a také je osmahneme. Pak přisypeme rajčátka a brambory. Vše dochutíme solí a pepřem a společně prohřejeme. Pánev odstavíme a do směsi vmícháme rukolu.

3. Porce candáta očistíme. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Chvíli je necháme odležet. Pak je lehce obalíme v hladké mouce.

4. Na pánvi rozehřejem trochu oleje a máslo. Porce ryby zvolna opečeme. Podáváme se zeleninovou směsí.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 1816 kJ/434 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:29