Těstovinový salát se špenátem
Suroviny: 200 g těstovin farfalle, sůl, 200 g litů mladého špenátu, 1 žlutá paprika, 1 mrkev, 150 g sušených rajčat, 1 stroužek česneku, 60 ml olivového oleje, 60 ml bílého vinného octa, sůl, mletý černý pepř
?Postup:
1. Těstoviny uvaříme podle návodu výrobce v osolené vodě al dente. Scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme do mísy.
2. Špenát omyjeme a necháme okapat. Papriku a mrkev očistíme a vše nakrájíme na širší nudličky. Rajčata nakrájíme na třetiny. Vše přidáme do mísy k těstovinám a promícháme.
3. Česnek oloupeme, prolisujeme do misky, zalijeme olivovým olejem, vinným octem, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
4. Těstoviny se zeleninou zalijeme dresinkem, lehce promícháme a necháme asi 5 minut v chladničce odležet.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1343 kJ/321 kcal
Počet porcí/kusů 4