Carpaccio s uzeným lososem


Suroviny: 100 g rukoly, ?4 listy římského salátu, ?1 střední bageta, ?200 g uzeného lososa

?Rajčatová pasta: ?4 plátky sušených rajčat, ?4 lžíce olivového oleje, ?1 stroužek česneku, ?1 lžíce lístků tymiánu

?Dresink: ?1 šalotka ?svazek kopru, ?2 limetky, ?sůl, ?čerstvě drcený černý pepř



Postup:

1
. Sušená rajčata s olivovým olejem, pokrájeným česnekem a tymiánem nahrubo rozmixujeme. Rajčatovou pastou potřeme z obou stran plátky bagety, rozložíme je na plech a opečeme v troubě vyhřáté na 230 °C dozlatova.



2. Šalotku oloupeme a nakrájíme velice najemno. Dáme do misky, přidáme pokrájený kopr, šťávu z limetek, sůl, pepř a dobře promícháme.



3. Rukolu dobře propláchneme a necháme okapat. Propláchneme i římský salát a pokrájíme ho na proužky.Na talíře rozdělíme římský salát s rukolou, přidáme plátky lososa, dresink a opečené plátky bagety.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 1525 kJ/364 kcal

Počet porcí/kusů 4


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:51