Ryby do jídelníčku patří, proto jsme pro vás vybrali varianty na úpravu oblíbeného lososa.


Citronový losos


Suroviny: 600 g filetu z lososa, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?2 bio citrony, ?olivový olej, ?4 stroužky česneku, ?1 svazek tymiánu



Postup:

1.
Filet z lososa očistíme a nakrájíme na porce. Osolíme je a opepříme. Citrony důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

 


2. Na plech dáme pečicí papír, pokapeme ho olivovým olejem a rozložíme plátky citronu. Na citron položíme porce lososa, kůží dolů.



3. Kolem ryby dáme na plátky nakrájený česnek. Vše posypeme na kousky natrhaným tymiánem a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.



4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 1415 kJ/338 kcal

Počet porcí/kusů 4


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:51