Vaříte stále stejnou polévku? Vyzkoušejte třeba jahodovou, okurkovou nebo z červené řepy.

Jahodová polévka s kokosem

Suroviny: 400 g zralých jahod, ?250 ml kokosového mléka, ?1 vanilkový cukr, ?250 g smetany ke šlehání, ?moučkový cukr na doslazení, ?kokosové chipsy a jahody na dozdobení



Postup:

1.
Jahody očistíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme je. Pyré propasírujeme.

2. Pyré promícháme s kokosovým mlékem a vanilkovým cukrem.

3. Smetanu vyšleháme dotuha. Většinu ji vmícháme do jahodového základu. Polévku dle potřeby dosladíme.

4. Polévku rozlijeme do mističek. Každou porci dozdobíme rozkrojenou jahodou, trochou zbylé šlehačky a kokosovými chipsy.


Doba přípravy 25 minut.

1 porce obsahuje 1080 kJ/258 kcal

Počet porcí/kusů 4


  10:39,  aktualizováno  25. března 2019 20:40