Jednoduchá a levná variace svačiny či večeře.

Rokfórová pěna

Suroviny:
1 menší cibuli, ?50 g másla, ?150 g nivy, ?250 g netučného měkkého tvarohu, ?mletý černý pepř, ?sůl, ?čerstvou zeleninu či vlašské ořechy a kousky ovoce na dozdobení



Postup:

1.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Nivu nastrouháme najemno.

2. Změklé máslo utřeme s tvarohem. Vmícháme cibuli a nivu. Pomazánku dochutíme mletým pepřem, popř. solí, přetáhneme potravinovou fólií a v lednici necháme odležet.

3. Vychlazenou pomazánku mažeme na tmavé pečivo. Zdobíme ji plátky rajčete, červenou paprikou či vlašskými ořechy a kouskem jablíčka nebo hrušky.


Doba přípravy 10 (bez chlazení) minut.

1 porce obsahuje 688 kJ/164 kcal

Počet porcí/kusů 6


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:24