Počasí se nám umoudřilo, tak je na čase užít si grilování.

Grilovaná jehněčí žebírka s mátovou omáčkou

Suroviny:
8 jehněčích žebírek, ?2 stroužky česneku, ?50 ml olivového oleje, ?šťáva z 1 citronu, ?1 lžička drceného černého pepře, ?1 snítka máty



Postup:

1.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme olej, citronovou šťávu, pepř, pokrájenou mátu a opatrně promícháme.

2. Žebírka potřeme připravenou marinádou, dáme do mísy, překryjeme folií a necháme přes noc marinovat v lednici.

3. Marinovaná žebírka pak grilujeme za občasného otáčení na rozpáleném grilu 8-10 minut. Podáváme s mátovou omáčkou.


Doba přípravy 20 (bez marinování) minut.

1 porce obsahuje 2064 kJ/493 kcal


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:38