Panenka plněná sušenými rajčaty
Suroviny: 4 menší vepřové panenky, ?150 g sušených rajčat naložených v oleji, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?150 g sušené šunky (plátky), ?asi 4 lžíce oleje, ?100 ml bílého vína, ?1 cibuli, ?1 lžíci hladké mouky, ?asi 200 ml vývaru
Postup:
1. Vepřové panenky očistíme. Dlouhým úzkým nožem do nich uděláme otvor a naplníme ho sušenými rajčaty.
2. Panenky osolíme, opepříme a zabalíme do plátků šunky. Na oleji v pánvi je zprudka ze všech stran opečeme.
3. Panenky podlijeme vínem a na 15 minut vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pak je vyjmeme a uchováme teplé.
4. Ve výpeku orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Přisypeme mouku a orestujeme ji. Jíšku rozředíme vývarem. Šťávu krátce povaříme a dochutíme ji solí a pepřem.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2053 kJ/490 kcal
Počet porcí/kusů 4