Věděli jste, že vepřová panenka je velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. Dobrou chuť!

Vepřová panenka v anglické slanině

Suroviny:
2-3 vepřové panenky (800 g), ?1/2 lžičky hrubé mořské soli, ?1/4 lžičky čerstvě mletého pepře, ?2 lžíce hrubozrnné hořčice, ?200 g plátků slaniny uzené ve studeném kouři, ?3 hlavičky česneku ?Na salát: ?400 g sterilovaných bílých fazolí, ?200 g sterilovaného hrášku, ?2 lžíce nasekané hladkolisté petržele, ?200 g sušených rajčat v nálevu, ?1 lžíce olivového oleje extra vergine, ?1 citron, ?sůl, ?1 salát little gem



Postup:

1.
Panenky odblaníme. Osolíme je, opepříme a lehce potřeme hořčicí. Panenky obalíme dokola plátky slaniny a necháme je v pokojové teplotě 10 minut odpočinout.

2. Mezitím sterilované fazole a hrášek slijeme z nálevu a propláchneme. Smícháme je dohromady s nasekanou petrželkou, nakrájenými sušenými rajčaty a olivovým olejem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.

3. Gril rozpálíme na středně silný žár. Na rošt rozložíme připravené panenky a hlavičky česneku rozkrojené na poloviny. Panenky grilujeme asi 15 minut. Během grilování je postupně otáčíme. Česnek grilujeme do změknutí.

4. Grilované panenky sundáme z ohně a necháme 3 minuty odpočinout. Pak je nakrájíme na plátky. Salát rozdělíme na listy, do každého listu dáme trochu fazolkové směsi a kolečko panenky.


Doba přípravy 35 minut.

1 porce obsahuje 1726 kJ/412 kcal

Počet porcí/kusů 6


  9:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:21