Rebarbora nebo-li reveň je zelenina, ale používá se jako ovoce. Pochází z Asie a dříve se nepoužívala jako potravina, ale jako léčivá rostlina.

Zapečená rebarbora

Suroviny:
300 g rebarbory, 200 g zavařených meruněk, 1 lžička citronové šťávy, 50 g hořké čokolády ?

Drobenka: 100 g ovesných vloček, 60 g másla, 30 g moučkového cukru, 1 vejce



Postup:

1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Meruňky necháme okapat a nakrájíme na kousky.


2. Rebarboru promícháme s meruňkami, citronovou šťávou, na kousky nakrájenou čokoládou a 100 ml nálevu z meruněk.


3. Směs rozdělíme do zapékacích misek. Z ovesných vloček, cukru, másla a vejce vypracujeme drobenku, kterou posypeme povrch náplně v miskách.


4. Misky položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout a podáváme.


Doba přípravy 45 minut.

1 porce obsahuje 1529 kJ/365 kcal

Počet porcí/kusů 4


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:28