Čokoládovo-pomerančová srdíčka
Na těsto: 100 g hořké čokolády, ?125 g másla, 125 g cukru, špetička soli, 1 vejce, kůra z jednoho pomeranče, 200 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku, mouka na vál ?
Na slepení: 100 g pomerančového džemu, 100 g bílé čokolády?
Postup:
1. Čokoládu nastrouháme nahrubo a dáme do chladničky, aby zůstala pevná. Máslo promícháme s cukrem, solí, vejcem a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou. Přidáme mouku s kypřicím práškem a zpracujeme na hladké těsto. Do hotového těsta vmícháme čokoládu a necháme odležet.
2. Připravené těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a vykrájíme srdíčka. Pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem a při 200 °C pečeme asi 10 minut do zlatova.
3. Hotová upečená srdíčka necháme vychladnout. Pak je k sobě slepíme pomerančovým džemem a do poloviny namáčíme do bílé čokolády.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 332 kJ/79 kcal
Počet porcí/kusů 40