Liptovský špíz

Suroviny:
400 g jehněčí kýty, 1/2 zelené papriky, 1/2 červené papriky, 120 g uzeného sýra, 120 g sýra oštiepok, 8 plátků anglické slaniny, sůl, olej na pečení



Postup:

1. Jehněčí kýtu i papriky očistíme a nakrájíme stejně jako oba druhy sýra na kousky. Slaninu rozkrájíme na čtverečky.

2. Připravené suroviny střídavě napícháme na navlhčené, zaostřené špejle.

3. V pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm zprudka ze všech stran opečeme. Pak je přendáme na plech a osolíme.`

4. Dopékáme je ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut doměkka. Hotové špízy rozdělíme na talíře a podlijeme výpekem. Podáváme s opečenými brambory.

Tip: Špízy můžeme před pečením posypat mletou sladkou paprikou.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 2605 kJ/622 kcal

Počet porcí/kusů 4


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:16