Pečete kuřecí stehna stále na stejný způsob? Nemusíte! Vyzkoušejte jednu z našich lahodných variant.

Pečená kuřecí stehna s bylinkovou kaší a piniovými oříšky

Suroviny:
4 kuřecí stehna, ?4 snítky šalvěje, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?rostlinný olej, ?500 ml vývaru nebo bujonu, ?800 g moučných brambor, ?30 g másla, ?2 stroužky česneku, ?několik snítek bazalky, tymiánu a majoránky, ?40 g piniových oříšků, ?asi 200 ml mléka, ?na špičku nože muškátového květu



Postup:

1. Kuřecí stehna očistíme. U každého uvolníme kůži a vložíme pod ní snítku šalvěje. Stehna osolíme a opepříme. Pak je na oleji na pánvi opečeme.

2. Stehýnka přendáme do pekáčku. Přidáme k nim Bohatý Bujón a podlijeme je trochou vody. V troubě je při 190 °C za občasného přelévání výpekem pečeme asi 45 minut doměkka a dozlatova.

3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme hrnce s osolenou vodou. Uvaříme je doměkka. Mezitím na másle opečeme nadrobno nasekaný česnek a bylinky. Oříšky nasucho opražíme dozlatova.

4. Z brambor slijeme vodu a rozšťoucháme je s horkým mlékem. Do kaše vmícháme česnek s cibulkami a oříšky. Nakonec ji dochutíme muškátovým květem. Podáváme jako přílohu ke kuřeti.


Doba přípravy 60 minut.

1 porce obsahuje 2678 kJ/640 kcal

Počet porcí/kusů 4


  8:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:28