Znáte jen tu vánoční? Nebojte se vyzkoušet jednu z našich variant. Úspěch zaručen.

Rybí polévka

Suroviny: 1 cibule, ?1 mrkev, ?1 kořenová petržel, ?4 lžíce olivového oleje, ?200 ml loupaných krájených rajčat, ?1000 ml čirého rybího vývaru, ?400 g bílé ryby, ?sůl, ?mletý bílý pepř

?Na toasty: ?2 rohlíky, ?100 g tvrdého sýra



Postup:

1.
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel na půlkolečka. V hrnci zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme kořenovou zeleninu a asi minutu společně restujeme.

2. K zelenině přidáme nasekaná rajčata a opět krátce orestujeme. Zalijeme rybím vývarem a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Pak vložíme do polévky na kousky nakrájenou rybu a vaříme dalších 10 minut.

3. Rohlíky nakrájíme na kolečka asi půl centimetru široká. Rozložíme je na plech a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na 3-4 minuty. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji do šálků a přidáme zapečené toasty.


Doba přípravy 35 minut.

1 porce obsahuje 1682 kJ/402 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:29