Pomazánka nemusí být nutně zlo. Připravte si jednu z našich osvědčených a s tmavým pečivem to bude lahoda.

Lehká pažitková pomazánka

Na 1 skleničku:
?1 svazek pažitky, ?1 lžíce vlašských ořechů, ?1/2 lžíce citronové šťávy, ?1 lžička citronové kůry, ?150 g čerstvého sýra, ?1 kelímek řeckého jogurtu, ?sůl, ?čerstvě mletý bílý pepř, ?pažitkové pesto a chleba na servírování



Postup:

1.
Pažitku nasekáme na velmi jemno. Ořechy usekáme nebo umeleme. Smícháme dohromady pažitku, ořechy, citronovou kůru a citronovou šťávu.

2. Čerstvý sýr rozmícháme s jogurtem. Přidáme do něj pažitkovou směs, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Pomazánku namažeme na čerstvý chléb, např. focacciu. Můžeme ještě dochutit lžičkou pažitkového pesta.


Doba přípravy 15 minut.

1 porce obsahuje 450 kJ/107 kcal

Počet porcí/kusů 1


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:28