Vánoce se blíží a vy nestíháte péct? Vyzkoušejte varianty nepečeného cukroví.


Piškoty s banánem a čokoládovou polevou (bezlaktózové, bezlepkové)


Suroviny:




  • 100 g margarínu bez mléčných složek (Vive BIO slunečnicová)


  • 40 g moučkového cukru


  • 1 lžíce rumu


  • 2 lžíce kakaa (prášku)


  • 2-3 banány


  • 200 g bezlepkových piškotů


  • 30 g marcipánu


  • asi 200-250 g hořké čokoládové polevy



Postup:

1. Margarín vyšleháme s cukrem, rumem a kakaem do pěny. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 3-4 mm.


2. Každý piškot lehce potřeme kakaovou náplní. Na polovinu piškotů položíme kolečka banánu, přiklopíme je zbylými piškoty (krémem dospod) a necháme v lednici ztuhnout.



3. Marcipán rozválíme na tenký plát a formičkou z něj vykrájíme sněhové vločky.



4. Slepené piškoty ponoříme do rozpuštěné polevy, pak je dáme na pečicí papír, ozdobíme marcipánovými vločkami a necháme ztuhnout.


Doba přípravy 35 minut.

1 porce obsahuje 235 kJ/56 kcal

Počet porcí/kusů 60


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:05