Jsou zdravé a chutné. Nebojte se je zařadit do vašeho jídleníčku.

Čočkové karbanátky s uzeným masem

Suroviny: 400 g čočky, ?sůl, ?rostlinný olej, ?50 g slaniny, ?1 cibuli, ?2 stroužky česneku, ?150 g uzeného masa, ?1 lžíci bramborového škrobu, ?2 vejce, ?mletý černý pepř, ?dle potřeby strouhanka



Postup:

1
. Čočku propereme a vsypeme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme ji k varu a uvaříme ji zcela doměkka. Před koncem vaření ji osolíme. Scedíme ji a necháme okapat.

2. Na troše oleje v pánvi necháme vyškvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vmícháme prolisovaný česnek a na malé kostičky nakrájené uzené maso. Směs odstavíme.

3. Do mísy vsypeme čočku a směs z pánve. Přidáme škrob rozmíchaný v malém množství vody a žloutky. Vše osolíme, opepříme, promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou.

4. Z připravené hmoty vytvarujeme karbanátky. Obalíme je v bílcích rozšlehaných s trochou vody a strouhance. Na oleji na pánvi je usmažíme dozlatova.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 2978 kJ/711 kcal

Počet porcí/kusů 4


  10:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:32