Bulgur není drahý, není náročný na přípravu a navíc chutná skvěle. Podvítejte se, co z něj můžete vykouzlit.

Rajčata plněná hráškovým bulgurem

Suroviny:
200 g bulguru, ?2 jarní cibulky, ?malý svazeček pažitky, ?100 g mraženého hrášku, ?sůl, ?100 g balkánského sýra, ?olivový olej, ?mletý černý pepř, ?12 pevnějších rajčat, ?1 lžíce rajského protlaku, ?dle chuti cukr



Postup:

1.
Bulgur necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Cibulky očistíme a společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Rozmrazený hrášek krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme ho a necháme okapat a vychladnout. Balkánský sýr rozdrobíme.

2. Vychladlý bulgur v míse promícháme s cibulkami, pažitkou, hráškem a sýrem. Salát zakapeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.

3. Rajčata omyjeme, osušíme a pod stopkou vodorovně seřízneme. Vydlabeme je a naplníme bulgurovým salátem. Rozložíme je do pekáčku vymazaného olejem a v troubě je při 180 °C necháme zapékat asi 15 minut.

4. Vydlabané vnitřky rajčat rozmixujeme s rajčatovým pyré a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a ke konci zapékání ji přilijeme k rajčatům.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 577 kJ/138 kcal

Počet porcí/kusů 12


  9:19,  aktualizováno  31. března 2019 13:21