Těstoviny jsou velmi oblíbeným jídlem. Proč nevyzkoušet netradiční recepty?

Špagety nazeleno

Suroviny: 250 g špaget, ?sůl, ?2 lžíce olivového oleje, ?1 menší cuketu, ?120 g listového špenátu, ?120 g jemného hrášku, ?120 g čerstvého kozího sýra, ?sůl, ?čerstvě mletý pepř



Postup:

1.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě klasickým způsobem al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. V pánvi nahřejeme olej, přidáme cuketu nakrájenou na plátky, opečeme je, osolíme a opepříme. Přidáme opláchnuté listy špenátu a hrášek a mícháme, dokud špenát nezvadne. Přidáme špagety a necháme společně prohřát.

3. Špagety se zeleninou rozdělíme do talířů a posypeme rozdrobeným kozím sýrem, popřípadě bylinkami.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 1785 kJ/426 kcal

Počet porcí/kusů 4



Těstoviny s mořskými plody

Suroviny:
480 g chlazených těstovin (špagety, linguine,... ), ?3 lžíce olivového oleje, ?600 g mořských plodů, ?2 stroužky česneku, ?2 masitá rajčata, ?sůl, ?drcený pepř (směs), ?1 lžíce másla, ?1 hrst rukoly, ?80 g parmazánu



Postup:

1.
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Po uvaření scedíme a v míse lehce pokapeme olivovým olejem.

2. Na velké pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme rozmražené mořské plody a krátce je ze všech stran orestujeme. Pak přidáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájená rajčata a všechno dohromady ještě krátce opečeme.

3. Do hotové směsi vmícháme uvařené těstoviny, podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme lžící másla. Těsně před podáváním vmícháme do špaget opranou rukolu. Na talířích ozdobíme každou porci hoblinkami parmazánu.


Doba přípravy 35 minut.

1 porce obsahuje 2921 kJ/698 kcal

Počet porcí/kusů 4