Jahodové lasagne
Suroviny: 200 g lasagní?, sůl, ?3 lžíce moučkového cukru, ?400 g jahod?, 1 balíček červeného želé na dorty?, 2 bílky?, 100 g cukru krupice?, 1/2 citronu?, plátky mandlí na ozdobu
Postup:
1. Lasagne vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme je podle návodu na obalu doměkka. Pak je slijeme, vyjmeme z hrnce a na čisté utěrce necháme oschnout. Nakrájíme je na menší, stejně velké díly.
2. Na porcelánový talířek položíme plátek lasagne. Pocukrujeme ho a obložíme plátky očištěných jahod. Jahody přelijeme trochou želé, připraveného dle návodu na obalu, a celý postup ještě dvakrát opakujeme. Stejným způsobem připravíme i ostatní porce.
3. Bílky vyšleháme s cukrem a šťávou z půlky citronu dotuha. Sněhem přestříkáme každou porci lasagní. Lasagne vložíme do trouby a nejlépe pod grilem při 250 °C krátce zapečeme. Zdobíme mandlovými plátky.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1380 kJ/330 kcal
Počet porcí/kusů 4