Švestky, jablka, hrušky... to jsou v těchto dnech pravé ingredience do dortů.

Malinový dort

Doba přípravy: 50 minut

Přísady:

Na piškotové těsto:
90 g moučkového cukru, 90 g polohrubé mouky, 3 vejce, 3 PL horké vody, 2 zarovnané PL kakaa

Na náplň: 350 g smetany ke šlehání, 350 g zakysané smetany, 4 vrchovaté PL moučkového cukru, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker, 1 zarovnaná PL kakaa

Na ozdobení: 200 g malin, 2 zarovnané PL kakaa

Ještě potřebujeme: dortovou formu o průměru 20 cm



Příprava:

Na přípravu těsta smícháme cukr a mouku. Přidáme žloutek a umícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně přimícháváme ke směsi. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby.


Elektrická trouba:          180°C        

Horkovzdušná trouba:   150 °C       

Plynová trouba:            střední stupeň           


Doba pečení: asi 15 minut



Smícháme ušlehanou šlehačku, zakysanou smetanu a cukr. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a přidáme k němu smetanovou směs. Krém rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu vmícháme proseté kakao a rozetřeme na korpus. Posypeme malinami a přikryjeme světlou částí krému. Po vychlazení posypeme kakaem. Můžeme dozdobit šlehačkou.


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:27