Zelenina s bulgurem

Suroviny: 160 g pšeničného bulguru, ?sůl, ?asi 2 lžíce olivového oleje, ?1 lžíce citronové šťávy, ?3 lžíce nasekané pažitky, ?1/2 menší salátové okurky, ?1 mrkev, ?1 červená paprika, ?4 lžíce zakysané smetany



Postup:

1.
Bulgur nasypeme do kastrolu s přibližně 500 ml vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Přiklopíme ho, odstavíme a necháme asi 12 minut dojít. Když je měkký, odklopíme ho a dobře promícháme, aby mohla odejít přebytečná pára. Smícháme ho se lžící oleje, necháme zchladnout a pak do něj vmícháme citronovou šťávu a část pažitky.

2. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme nadrobno a lehce osolíme.

3. Do krabiček či kelímků postupně vrstvíme jednotlivé druhy zeleniny a nakonec je lehce zakápneme olejem. Nahoru přidáme připravený bulgur. Podáváme se zakysanou smetanou ochucenou solí a zbylou pažitkou.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 909 kJ/217 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:32