Ingredience

800 g čerstvého mangoldu

sůl

3 stroužky česneku

40 ml olivového oleje + na orestování

2 světlé bagety (cca 210 g)

2 chilli papričky

400 g cizrny (z konzervy)

drcený růžový pepř


1. Mangold rozebereme na listy, opláchneme je a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pak je vyjmeme a necháme okapat.


2. Česnek oloupeme a prolisujeme do olivového oleje. Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme česnekovým olejem. Přendáme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 10 minut.


3. Chilli papričky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Orestujeme je společně s cizrnou v pánvi na troše oleje. Dochutíme solí a pepřem. Listy mangoldu rozdělíme na talíře a doplníme cizrnou, chilli papričkami a bagetkami.


  8:37,  aktualizováno  25. března 2019 20:09