Po téměř měsíci hodování je opět čas na odlehčení jídelníčku. Začít můžete zelným salátem s mrkví, který vám navíc dodá spoustu vitaminů a minerálů.

Ingredience

1 malá hlávka červeného zelí
6 mrkví
1 hrst ploché petržele
1 malý bio citron
180 g bílého smetanového jogurtu
1 lžíce octa
sůl
čerstvě mletý pepř

1. Zelí očistíme a vyřízneme košťál. Mrkev oloupeme. Mrkev a zelí nakrájíme na velmi tenké proužky. Listy petržele opláchneme a nasekáme nadrobno. Vše dáme do velké mísy a promícháme.

2. Citron omyjeme a osušíme. Kůru nastrouháme najemno a pak citron vymačkáme. Jogurt dáme do misky, zakápneme octem a podle chuti přidáme citronovou kůru. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Dresink smícháme s připravenou zeleninou a podáváme.