Ingredience

400 g bílého zelí

sůl

200 g uzeného bůčku

300 ml mléka

280 g hladké mouky

3 vejce

5 snítek petrželky

rostlinný olej na opečení

mletý černý pepř


1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Scedíme ho a necháme okapat. Uzené pokrájíme na kostičky.


2. Z mléka, špetky soli, hladké mouky a vajec připravíme těstíčko na palačinky. Petrželku nasekáme nadrobno a přidáme společně se čtvrtinou předvařeného zelí k těstu. Vše dobře promícháme. V pánvi na rozehřátém oleji z připraveného těsta postupně upečeme palačinky z obou stran dozlatova.


3. Uzené osmahneme v kastrůlku nasucho. Přidáme zbylé zelí a dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme upečené palačinky a srolujeme.


  9:26,  aktualizováno  25. března 2019 20:10