Ingredience

1 římský salát

hrst rukoly

několik listů čekanky

1 mrkev

1/2 zelené nebo červené papriky

1 kedlubna

svazek bylinek

50 g parmazánu

1 bagetka

olivový olej

Dresink:

200 g zakysané smetany

3 lžíce mléka

1 svazek kopru

několik listů bazalky

1 lžíce octa

1 lžička cukru

sůl

2 lžíce olivového oleje


1. Všechny saláty důkladně opereme, necháme okapat a pak natrháme na menší kousky do velké salátové mísy.


2. Mrkev a papriku očistíme, kedlubnu oloupeme a vše nakrájíme na delší tenké nudličky. Zeleninu přidáme k salátu společně s opláchnutými bylinkami. Nakonec přidáme na kousky nakrájený sýr. Zlehka promícháme a vložíme do chladničky.


3. Bagetku nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.


4. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem, nasekaným koprem a bazalkou. Dochutíme octem, cukrem a solí. Nakonec zašleháme olivový olej. Vychlazený salát posypeme krutonky a podáváme s dresinkem.


  9:45,  aktualizováno  31. března 2019 13:39