Ingredience

300 g kuskusu

4 lžíce olivového oleje

500 ml zeleninového vývaru

250 g sterilované cizrny

1 menší cuketu

sůl a mletý černý pepř

250 g cherry rajčátek

1 lžíci citronové šťávy

2 lžičky medu

1 svazek petržele

4 snítky čerstvé bazalky

100 g sýra balkánského typu


1. Kuskus nasypeme do mísy, promícháme s 1 lžící olivového oleje a zalijeme vroucím vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat.


2. Cizrnu scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Rajčátka omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a opečeme na něm plátky cukety a celá rajčátka.


3. Nabobtnalý kuskus prokypříme a promícháme s cizrnou a opečenou zeleninou. V misce smícháme zbylý olej, citronovou šťávu a med, ochutíme špetkou pepře a solí. Zálivku promícháme s kuskusem, přidáme nasekanou petrželku a bazalku. Před podáváním kuskus posypeme rozdrobeným sýrem.


  9:19,  aktualizováno  25. března 2019 20:09