Ingredience

1 cuketu (asi 300 g)

250 g brokolice

100 g fazolových lusků

1 cibuli

2 stroužky česneku

3 lžíce olivového oleje

asi 800 ml zeleninového vývaru

sůl a mletý bílý pepř

150 g vařené cizrny

2 jarní cibulky

2 žemle z předešlého dne

máslo na opečení krutónů


1. Cuketu oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Brokolici a fazolky očistíme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky.


2. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji v hrnci. Přidáme zeleninu a osmahneme ji. Zalijeme ji vývarem a necháme vařit.


3. Když je zelenina měkká, polévku rozmixujeme. Dle chuti ji dosolíme, opepříme a vmícháme do ní cizrnu. Znovu ji prohřejeme a odstavíme ji.


4. Cibulky očistíme a pokrájíme. Žemle nakrájíme na kostičky a na másle zvolna opečeme. Porce polévky zdobíme cibulkou a zlatavými krutónky.


  15:39,  aktualizováno  31. března 2019 13:39