Ingredience

500 g filety z lososa bez kůže

sůl

1 limetka

2 mrkve

250 g bílého chřestu

200 g lusků sladkého hrášku

2 lžíce rostlinného oleje

200 ml 31% smetany

1 lžička nasekané hladkolisté petržele

mletý černý pepř


1. Filetu nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme šťávou z limetky a posypeme nastrouhanou limetkovou kůrou. Zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme odležet.


2. Mezitím očistíme mrkev, podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Chřest oloupeme, odstraníme zdřevnatělé konce a pokrájíme šikmo na menší kusy. Hráškové lusky omyjeme, odstraníme konce stopek a překrájíme.


3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme mrkev a po 2 minutách vaření přidáme chřest. Vaříme další 3 minuty. Nakonec přidáme lusky a vaříme poslední minutu.


4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme lososa. Přendáme ho na talíř a do pánve nalijeme smetanu. Přivedeme ji varu, přidáme povařenou zeleninu a petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme kousky opečeného lososa a společně prohřejeme. Podáváme s čerstvým pečivem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59