Ingredience

malý kousek čerstvého zázvoru

1 červenou cibuli

4 stroužky česneku

asi 4 lžíce oleje

2 malé cukety

1 chilli papričku

2 lžíce červené kari pasty

200 ml zeleninového vývaru

400 ml kokosového mléka

400 g sekaných rajčat z konzervy

100 g baby špenátu

2 lžíce nasekaného koriandru

400 g přírodního tofu

šťávu z 1 limetky

sůl

300 g rýžových nudlí


1. Zázvor, cibuli a česnek oloupeme. Zázvor s česnekem nakrájíme na tenké plátečky, cibuli na měsíčky. Vše orestujeme v pánvi na oleji.


2. Cukety opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku nasekáme. Vše přidáme do pánve a také osmahneme. Pak vmícháme kari pastu a přilijeme vývar, kokosové mléko a rajčata. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme.


3. Do pánve přidáme lístečky špenátu, nasekaný koriandr a tofu nakrájené na kostičky. Vše prohřejeme. Kari dochutíme limetkovou šťávou a solí a odstavíme ho.


4. Rýžové nudle necháme nabobtnat dle instrukcí uvedených na obalu. Pak z nich slijeme přebytečnou tekutinu a necháme je okapat. Podáváme je jako přílohu k připravenému kari.


  6:57,  aktualizováno  25. března 2019 19:00