Ingredience

1 cibule

sůl

1 karotku

1/2 bulvy fenyklu

2 řapíky celeru

2 bobkové listy

6 kuliček celého pepře

120 g drobných těstovin (orecchiette, mušličky apod.)

1/2 brokolice

4 větvičky tymiánu

200 g fazolek

2 filátka ryby bez kosti (treska, pangas apod.)

1/2 lžičky drceného pepře

2 lžíce olivového oleje


1. Do hrnce nalijeme litr vody, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme oloupanou pokrájenou cibuli, kolečka karotky, pokrájený fenykl a řapíky celeru, bobkový list, celý pepř a pozvolna přivedeme k varu.


2. Nyní přidáme těstoviny a vaříme téměř doměkka. Nakonec přidáme očištěné růžičky brokolice, tymián, pokrájené a očištěné fazolky. Osolíme a pozvolna společně vaříme asi 10 minut.


3. Rybí filátka posypeme pepřem, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a doplníme kouskem opečené ryby.


  13:34,  aktualizováno  25. března 2019 20:10