Ingredience

100 g sušených bílých fazolí

100 g červených sterilovaných fazolí

1 mrkev

1 petržel

50 g másla

1/2 lžičky karí

1000 ml čirého zeleninového vývaru

1 malý pórek

4 lístky šalvěje

sůl

mletý černý pepř


1. Sušené bílé fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu z fazolí slijeme. Zalijeme je znovu studenou vodou a uvaříme doměkka. Červené sterilované fazole dáme do síta a propláchneme studenou vodou.


2. Mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na kusy. V hrnci rozpustíme polovinu másla a krátce na něm podusíme mrkev s petrželí. Pak posypeme karí, asi půl minuty orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme, až bude zelenina měkká. Pak přidáme polovinu vařených bílých fazolí a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.


3. Na zbylém másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek a lístky šalvěje. Přidáme do polévky společně se zbylými bílými fazolemi i červenými fazolemi. Polévku dochutíme solí a pepřem.


  13:15,  aktualizováno  25. března 2019 20:10