Ingredience

1 cibule

3 stroužky česneku

100 g mrkve

200 g celeru

200 g lilku

100 g keříčkových rajčat

4 snítky tymiánu

5 snítek oregana

olivový olej

800 ml drůbežího vývaru

150 g zelených fazolek

sůl

200 g krůtích prsou

mletý černý pepř


1. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, celer na kostičky, lilek a rajčata na kousky. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky otrháme.


2. Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme mrkev a celer a společně krátce orestujeme. Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Pak do hrnce vložíme lilek a fazolky a na mírném plameni vaříme asi 15 minut.


3. Krůtí prsa očistíme a rozkrojíme na plátky. Osolíme je, opepříme a restujeme v pánvi na oleji z každé strany asi 5 minut. Orestované maso roztrháme na kousky.


4. Hotovou polévku dochutíme solí a bylinkami a podáváme s krůtím masem.


  13:28,  aktualizováno  25. března 2019 20:10