Ingredience

1 cibule

2 mrkve

2 brambory

4 lžíce olivového oleje

1 červená řepa

1 snítka rozmarýnu

1 snítka oregana

asi 1200 ml zeleninového vývaru

1 malá cuketa

250 g rajčat

4 výhonky chřestu

1 menší pórek

100 g fazolových lusků

sůl

mletý černý pepř


1. Cibuli, mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli nadrobno, brambory a mrkev na větší kousky. V hrnci rozpálíme olej a připravenou zeleninu orestujeme.


2. Přidáme oloupanou, na kousky nakrájenou červenou řepu a nadrobno nasekaný rozmarýn s oreganem. Vše promícháme a zalijeme vývarem. Hrnec přiklopíme a zeleninu necháme vařit, dokud není poloměkká.


3. Cuketu a rajčátka omyjeme, chřest oloupeme, pórek a fazolky očistíme. Cuketu, chřest a pórek nakrájíme na kousky, rajčátka, popř. fazolky překrojíme napůl.


4. Zeleninu přidáme do základu na polévku a vše dovaříme doměkka. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem.


  13:32,  aktualizováno  25. března 2019 20:10