Ingredience 2 plátky světlého toastového chleba nebo 1 rohlík |
1. Toastový chléb zbavíme opečené kůrky a střídku (nebo rohlík) rozdrtíme na jemno. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a nahrubo překrájíme, čerstvý špenát jen spaříme a překrájíme.
2. Bazalkové lístky nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se solí. V míse smícháme tvaroh a ricottu, přidáme bazalku, česnek, drť z pečiva, strouhaný parmazán a směs necháme odpočinout.
3. Hotové nudlové těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a nakrájíme na 8 obdélníků o velikosti asi 10 x 15 cm. Pokud použijeme hotové pláty lasagní, příčně je rozpůlíme. Pláty potřeme připravenou směsí, poklademe špenátem a svineme do ruliček.
4. Polovinu rajčatového pyré rozetřeme na dno pekáčku. Rozložíme na ně ruličky, zalijeme zbylými rajčaty a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme zakryté v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut. Poté odklopíme a pečeme dozlatova.