Ingredience

2 lilky

sůl

4 stroužky česneku

olivový olej

800 g sekaných rajčat z konzervy

hrst lístečků bazalky

drcený černý pepř

dle chuti cukr

500 g špaget

200 g mozzarelly


1. Lilky očistíme a podélně nakrájíme na plátky. Osolíme je a asi 15 minut necháme vypotit. Pak plátky osušíme, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem je za občasného otáčení opečeme dozlatova.


2. Česnek nasekáme nadrobno a necháme zezlátnout na oleji v kastrůlku. Přidáme rajčata a nasekané lístky bazalky. Rajčata osolíme, opepříme a asi 15 minut podusíme. Omáčku dle potřeby přisladíme.


3. Špagety uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je a promícháme s omáčkou a na kousky pokrájenou mozzarellou.


4. Zapékací misku vytřeme olejem a dno i boky vyložíme částí plátků lilku. Formu naplníme špagetami. Navrch rozložíme zbylý lilek. Těstoviny zakapeme olejem a při 170 °C zapékáme asi 40 minut.


  13:54,  aktualizováno  25. března 2019 20:09