Palačinky nemusíte jíst jen s marmeládou, skvěle chutnají i na slaný způsob. Vyzkoušejte náš recept se špenátem a rajčatovou omáčkou.

Ingredience

Omáčka:
1 větší mrkev
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
400 g sterilovaných rajčat
100 ml bílého vína
250 ml zeleninového vývaru
2 lžíce cukru
sůl
mletý černý pepř
2 stroužky česneku

Palačinky:
250 ml mléka
2 vejce
180 g hladké mouky
sůl
50 g baby špenátu
rostlinný olej na smažení

Náplň:
100 g čerstvého špenátu
50 g strouhaného parmazánu
150 g sušených rajčat
100 g mozzarelly

1. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté zeleninu osmahneme v hrnci na oleji. Přimícháme rajčata, víno, vývar, cukr, sůl a pepř a společně vaříme asi 45 minut. Ke konci vaření přidáme do omáčky oloupaný česnek a vše rozmixujeme.

2. Z mléka, vajec, mouky, soli a nasekaného špenátu připravíme řídké těstíčko. V pánvi rozpálíme olej a postupně usmažíme palačinky z obou stran dozlatova. Necháme je vychladnout.

3. Špenát omyjeme a necháme okapat. Rozdělíme ho na zchladlé palačinky. Pak je posypeme parmazánem a sušenými rajčaty nakrájenými na kousky. Srolujeme je a dáme do zapékací misky. 

Přelijeme omáčkou a poklademe kousky mozzarelly. Pečeme v troubě při 200 °C asi 10 minut.